Herd Logo

Blog

Alle afleveringen

Blog

‘Successen vieren doe je het beste samen’

6/4/2022

Fabian van den Houten

Elke dag wakker worden en zin hebben in de dag. Een vanzelfsprekendheid? Dat niet. Maar voor Fabian van den Houten wél een dagelijkse routine. De nuchtere Zuid-Hollander vindt het meer dan belangrijk om plezier te hebben in zijn werk. Als operationeel directeur van het creatieve bureau Elephant, dat succesvolle websites, webshops en webapplicaties ontwikkelt, vond hij precies wat hij zocht: plezier, uitdaging en een thuisbasis.

Fabian groeide op tussen de tuinders. De enigszins boerse nuchterheid die hij daaraan overhield, is nooit verdwenen. En dat komt nu, in zijn leidende functie binnen Elephant, goed van pas. “Ik maak makkelijk keuzes en dramatiseer dingen niet snel. Ik zeg waar het op staat, op een goede manier, en volgens mij is dat precies wat mensen in een bedrijf nodig hebben. Duidelijkheid.” Hij lacht: “Een leuk voorbeeld is dat van een lunch met collega’s onlangs. Op de menukaart in het restaurant stonden de gerechten zo overdreven klassiek omschreven, dat ik gewoon niet wist wat ze met de gerechten bedoelden en zei: ‘dit is toch gewoon een broodje kip?’. Waarop iedereen me natuurlijk weer uitlachte om mijn nuchterheid. Dat typeert mij als mens, gelukkig op een positieve manier.”

Openheid

Een paar jaar geleden stapte Fabian vrij blanco bij Elephant binnen. “Ik dacht: ik ga wel zien hoe het hier loopt, of ik het werk leuk vind. Maar al zo snel voelde het als een warm bad en durfde ik dingen naar me toe te trekken. In mijn nieuwe rol binnen het bureau moet ik collega’s aansturen, dat was in het begin wel even wennen. Als leider moet je eerlijk zijn en draag je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar het past me. Ik merk dat door mijn openheid collega’s ook kritisch naar mij durven te kijken, in plaats van alleen ik naar hen. Dat vind ik mooi.”

Teamgevoel

Fabian en zijn team hebben mooie plannen voor de toekomst. “Ik ben al trots op waar we met Elephant nu staan: we maken mooie dingen voor te gekke klanten. Maar de komende jaren wil ik grootser gaan denken, meer op de lange termijn, zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Elephant bestaat uit een enthousiast team van achttien man, en juist dat enthousiasme dat ik constant proef maakt dat ik een stapje harder wil lopen. We willen van Elephant nog meer een gevestigde naam maken op gebied van websites, webshops en webapplicaties. Dat kan ik niet alleen, maar wél met deze mensen om mij heen. Successen vieren doe je het beste samen, toch? Daar gaan we voor!”

Bekijk dit ook

Meer afleveringen